Idea nettiputiikista sai alkunsa vuonna 2005 kiireisen kotiäidin käsillä tekemisen innosta ja halusta tarjota toisille kiireisille mahdollisuus laadukkaiden tuotteiden hankkimiseen kivuttomasti ympäri vuorokauden. Kypsyttelin asiaa päässäni muutaman vuoden ja paluumuutettuamme takaisin Suomeen, perustettiin Tinttamarelli helmikuussa 2007. 

Yrityksen nimeä mietin hartaasti, kunnes ystävättäreni mies tokaisi suomenhevoseni nähdessään "sun kauppaskin pitää sit olla Tinttamarelli" ja siitä se ajatus sitten lähti.

2011 muutimme Kontiolahdelta Jämsään ja Tinttamarelli avasi kivijalkaliikkeen Jämsän vanhimmassa kerrostalossa. Paksujen kiviseinien sisällä samoissa tiloissa toimi myös ompelutarvikkeita sekä brodeeraus- ja tarrapainopalveluja tarjoava Tikkaus ja Tarvike, sekä rautalankatöitä valmistava Pajapuoti. Muuttorytäkässä jätin myös lastenvaatteet pois liikkeen valikoimista keskittyen lankoihin ja käsityötarvikkeisiin.

Vuodet vierivät jälleen ja halusin samalla kartuttaa omaa osaamistani kädentaitajana valmistuen tekstiilialan artesaaniksi vuonna 2015. Olin löytänyt itseni ja reilut neljäkymentä vuotta kateissa olleen opiskelumotivaationi. Kouluaikana minua pyydettiin opettamaan lasten käsityökouluun ja työväenopistoon ja opetushommien ja jatko-opintojen siintäessä mielessäni sai kivijalkakauppa jäädä. Rakensimme kotipihaan reilun puoleisen ulkorakennuksen, jonne siirsin Tinttamarellin, kangaspuuni ja työvälineeni ja olin onnellinen. 

Tinttamarelli on siis avoinna kotipihassamme aina sopimuksen mukaan, eli aina kun autoni vain seisoo pihassa. Soitathan kuitenkin ennen tuloasi, että olen varmasti paikalla.

Liikkeen valikoima ja toiminta on vuosien myötä muuttanut muotoaan ja jatkaa muutostaan varmasti edelleen. Tarvikemyynnin ohella olen kasvattanut tuotevalmistusta ja tekstiilitaidettani on aina silloin tällöin esillä näyttelyissä. Valmistamiani tuotteita on saatavana myös jälleenmyyntiin ja tällä hetkellä niitä löytyy Jyväskylässä Hius- ja designshop Ritva Pitkäseltä ja Saakoskella Mennalan ratsutilan varustepuodista.

Onnellisia käsityöhetkiä toivottaen!

Tinttamarellin Pirre